MUSZYNIANKA

Woda mineralna MUSZYNIANKA swą popularność zawdzięcza charakterystycznemu smakowi i składnikom. „Muszynianka” charakteryzuje się dużą zawartością najcenniejszych biopierwiastków jakie mogą posiadać wody mineralne, a więc – magnezem i wapniem. Posiada również dużą ilość wodorowęglanów, które regulują procesy trawienne. Stąd woda mineralna MUSZYNIANKA jest niezwykle cenną wodą profilaktyczno zdrowotną, a pita regularnie służy zdrowiu i dobremu samopoczuciu.

 

Duża ilość magnezu zawarta w wodzie mineralnej usprawnia przede wszystkim czynności układu odpornościowego, a także nerwowo-mięśniowego. Pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowań na choroby nowotworowe i układu krążenia (miażdżycę, nadciśnienie tętnicze) jak również zminimalizować zaburzenia snu, napięcia nerwowe oraz stresy. Ilość magnezu zawarta w półtoralitrowej butelce „Muszynianka” pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek, przeciwdziała zatruciom związkami ołowiu, fluoru, rtęci, a także neutralizuje skutki zanieczyszczeń przemysłowych. Wapń zapobiega osteoporozie, zbytniej krzepliwości krwi i zabezpiecza przed nadmierną przepuszczalnością ścian naczyń krwionośnych w stanach uczuleniowych.

 

Ogólna zawartość rozpuszczalnych składników: 1920,1 mg/l

 

Główne składniki mineralne
KATIONY mg/l ANIONY mg/l
magnezowy Mg2+ 131,7 wodorowęglanowy HCO-3 1477,0
wapniowy Ca2+ 220,0 siarczanowy S02- 4 26,0
sodowy Na+ 59,0 chlorkowy Cl- 8,9
potasowy K+ 6,5

 

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *