Woda mineralna MUSZYNIANKA swą popularność zawdzięcza charakterystycznemu smakowi i składnikom. „Muszynianka” charakteryzuje się dużą zawartością najcenniejszych biopierwiastków jakie mogą posiadać wody mineralne, a więc – magnezem i wapniem. Posiada również dużą ilość wodorowęglanów, które regulują procesy trawienne. Stąd woda mineralna MUSZYNIANKA jest niezwykle cenną wodą profilaktyczno zdrowotną, a pita regularnie służy zdrowiu i dobremu samopoczuciu.
Duża ilość magnezu zawarta w wodzie mineralnej usprawnia przede wszystkim czynności układu odpornościowego, a także nerwowo-mięśniowego. Pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowań na choroby nowotworowe i układu krążenia (miażdżycę, nadciśnienie tętnicze) jak również zminimalizować zaburzenia snu, napięcia nerwowe oraz stresy. Ilość magnezu zawarta w półtoralitrowej butelce „Muszynianka” pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek, przeciwdziała zatruciom związkami ołowiu, fluoru, rtęci, a także neutralizuje skutki zanieczyszczeń przemysłowych. Wapń zapobiega osteoporozie, zbytniej krzepliwości krwi i zabezpiecza przed nadmierną przepuszczalnością ścian naczyń krwionośnych w stanach uczuleniowych.
Ogólna zawartość rozpuszczalnych składników: 1920,1 mg/l
KATIONY mg/l | ANIONY mg/l | |||
---|---|---|---|---|
magnezowy Mg2+ | 131,7 | wodorowęglanowy HCO-3 | 1477,0 | |
wapniowy Ca2+ | 220,0 | siarczanowy S02- 4 | 26,0 | |
sodowy Na+ | 59,0 | chlorkowy Cl- | 8,9 | |
potasowy K+ | 6,5 |